
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wibratora wgłębnego elektrycznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wibratora wgłębnego elektrycznego , która powinna się znajdować w firmach budowlanych, które korzystają z wibratora wgłębnego elektrycznego do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewna , która powinna znajdować się w każdym zakładzie stolarskim gdzie wykorzystywana jest piła taśmowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieruInstrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieru przeznaczona jest dla firm, które w swoich biurach posiadają niszczarkę do dokumentów . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn offsetowych arkuszowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn offsetowych arkuszowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest maszyna offsetowa - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi oklejarki płyt wiórowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi oklejarki płyt wiórowych , powinna znajdować się np. w zakładach stolarskich, które wykorzystują oklejarkę do produkcji. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernikaGotowa instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy blacharz-lakiernik . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni informatycznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia informatyczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla prac biurowychInstrukcja BHP dla prac biurowych powinna znajdować się w każdej firmie, gdzie prowadzone jest biuro - niezależnie od jego rozmiarów i liczby zatrudnionych pracowników. |
Zobacz | Pobierz |