
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje metodę malowania proszkowego i posiada wyodrębnione pomieszczenie - malarnię proszkową (np. lakiernie samochodowe).
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia do pracy w malarni
2. Czynności, jakie należy wykonać przed przystąpieniem do pracy
3. Zasady i sposoby bezpiecznego używania malarni proszkowej
4. Czynności, jakie należy podjąć po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp dla Obsługi malarni proszkowej,gotowa instrukcja bhp dla Obsługi malarni proszkowej,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi malarni proszkowej,wzór instrukcji bhp dla Obsługi malarni proszkowej,wzór instrukcji bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi malarni proszkowej,instrukcja bhp malarni proszkowej
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka dwutarczowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krawędziowej prasy hydraulicznejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi krawędziowej prasy hydraulicznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest krawędziowa prasa... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla fryzjeraGotowa instrukcja BHP dla fryzjera , która powinna się znajdować w każdym zakładzie fryzjerskim. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy oponGotowa instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy opon , która powinna znajdować się w każdym warsztacie samochodowym świadczącym usługi montażu opon. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi bigówkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi bigówki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest bigówka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SprzątaczkiGotowa instrukcja BHP dla Sprzątaczki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Sprzątaczki . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja udzielania pierwszej pomocyW każdym przedsiębiorstwie musi znajdować się instrukcja udzielania pierwszej pomocy . Wypadki mogą przytrafić się wszędzie oraz każdemu - a skutki mogą być nieprzewidywalne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiejInstrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiej , która powinna się znajdować w firmach wykorzystujących krajarki płaskie w pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |