
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny - np. restauracje.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,wyparzacz gastronomiczny,instrukcja bhp wyparzacza gastronomicznego
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie energetycznym gdzie do zadań pracownika należy... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla HurtowniGotowa instrukcja BHP dla hurtowni , która powinna znajdować się w każdej hurtowni - niezależnie od rodzaju sprzedawanych artykułów (odzieżowa,RTV i AGD,materiały budowlane,etc.). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa OgólnaGotowa instrukcja Przeciwpożarowa ogólna , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - niezależnie od liczby zatrudnionych pracowników oraz jej branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla mechanika samochodowegoGotowa instrukcja BHP dla mechanika samochodowego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie, gdzie naprawiane są samochody. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o.Gotowa Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o. , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły wodne i kotły c.o. . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajarki jednonożowejGotowa Instrukcja BGP dla Obsługi krajarki jednonożowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest krajarka jednonożowa - w... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wtryskarkiGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi wtryskarki , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się formowaniem wyrobów z tworzyw sztucznych przy użyciu wtryskarek... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi ZszywarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi zszywarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest zszywarka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywany jest kocioł warzelniany np.... |
Zobacz | Pobierz |